Καμία ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις

Του Βασίλη Λεβέντη, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων 

Η κυβέρνηση υπόσχεται καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο και ελευθερία κινήσεων για την οικονομίας μας. Όμως όταν ξυπνήσουμε στις 21 Αυγούστου, το τοπίο θα είναι εξίσου θολό με εκείνο της προηγούμενης, η ατζέντα των υποχρεώσεων για την χώρα μας, η ίδια και η χώρα μας θα οφείλει να τηρήσει απόλυτα αυτά που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή.

Είτε καθυστερήσουν οι εκλογές και μείνει λίγο ακόμη ο κ. Τσίπρας, είτε γίνουν εκλογές και εκλεγεί άλλος πρωθυπουργός, η τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας είναι μονόδρομος και όσοι υπόσχονται αλλαγές συμφωνιών με διαπραγμάτευση, απλά κοροϊδεύουν το λαό. Έχουν μετατρέψει την οικονομία σε νεκροταφείο και με πλασματικά στοιχεία προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι μειώθηκε η ανεργία, ενώ την ίδια στιγμή 500.000 νέοι μας έχουν εγκατασταθεί στο εξωτερικό.

Η άποψη μας είναι, ότι εάν δεν έρθουν επενδύσεις στη χώρα, εάν δεν δημιουργηθεί νέο εθνικό έσοδο, η οικονομία θα παραμένει ως έχει και τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Τώρα βρισκόμαστε στη θέση να παρακαλάμε, να μην κοπούν οι συντάξεις, να μας κουρέψουν το χρέος, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Εδώ φυσικά ήρθαμε από τις πολιτικές ενός διεφθαρμένου πελατειακού πολιτικού συστήματος.

Η Ελλάδα στην περίπτωση που δεν αποπληρώσει ένα αξιόγραφο θα χρεοκοπήσει. Αυτό πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό.

Τα σκληρά μέτρα που έλαβε ο κ. Τσίπρας απέβλεπαν στη δημιουργία τεχνητού πλεονάσματος μετά από βαριά υπερφορολόγηση και κύμα ανεργίας. Τα σκληρά μέτρα ελήφθησαν από τον κ. Τσίπρα για να υπάρξει ο κουμπαράς, ώστε να δοθούν τα κοινωνικά μερίσματα, που τελικά κατά πλειοψηφία έλαβαν ξένοι πολίτες που εργάζονται στην Ελλάδα και κάλυπταν τα τεθέντα κριτήρια. Δηλαδή, για να υπάρξει κρατική ελεημοσύνη προϋπήρξε οικονομική βαρβαρότητα. Η Ελλάδα για να βγει στο ξέφωτο της κανονικότητας, πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, ώστε να έρθουν χρήματα και να γίνουν επενδύσεις. Εμείς σήμερα πληρώνουμε βαρύ τίμημα γιατί δεκαετίες τώρα δεν έχουμε προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

ειδήσεις επικαιρότητας