Το Papaki ενώνει τις δυνάμεις του με το ΙΤΕ

Το Papaki ενώνει τις δυνάμεις του με το ΙΤΕ

Το Papaki, κορυφαίος καταχωρητής και digital enabler στην Ελλάδα, ενδυναμώνει περαιτέρω τη σχέση του με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη

Με στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εξέλιξη του ερευνητικού του έργου, το Papaki εγκαθιστά μέρος των λειτουργικών τμημάτων του στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) στο ΙΤΕ, μπαίνοντας έτσι δυναμικά στο hub αυτό.

Το ΙΤΕ αποτελεί ένα πρωτοπόρο τεχνολογικό κέντρο, κορυφαίο στη χώρα μας και διεθνώς αναγνωρισμένο. Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΠΕΤ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του ΙΤΕ όπου η έρευνα και η τεχνογνωσία της ακαδημαϊκής κοινότητας διαχέονται και βρίσκουν εμπορικές εφαρμογές από τις startup και τις εταιρείες που στεγάζονται εντός του campus. Οι συνέργειες αυτές βοηθούν στη ραγδαία ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς η διαρκής ανταλλαγή ιδεών και τεχνολογιών είναι πιο εύκολη από ποτέ. Έτσι, διευκολύνεται και η εφαρμογή αποτελεσμάτων ερευνάς σε πραγματικές συνθήκες. Το Papaki, ως κορυφαίος digital enabler της χώρας, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτόν το χώρο.

Η εξέλιξη και η διεύρυνση της εταιρείας, διευκολύνουν επίσης και το ερευνητικό έργο MIRAGE, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Papaki, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, τη Cytech και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Στο MIRAGE, γίνεται ουσιαστικά μια προσπάθεια να γίνει κατανοητή η δρομολόγηση του ίντερνετ και πώς ουσιαστικά ένα site καταφέρνει να φτάσει στο σωστό server και όχι σε ένα ψεύτικο.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που προσφέρουν οι υποδομές του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) στα τμήματα του Papaki που θα λειτουργήσουν εκεί, είναι η ικανότητα της αδιάλειπτης λειτουργίας. Το Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης είναι κέντρο “ disaster recovery”, που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για αδιάλειπτη παροχή ρεύματος και ίντερνετ, ανεξάρτητα με τις συνθήκες έξω από αυτό. Έτσι, η ομάδα του Papaki μπορεί να παρέχει εγγυημένα στους πελάτες της, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες χωρίς αυτές να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες.

Ο Αντώνης Μηλιαράκης, Chief Operating Officer του Papaki δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με το ΙΤΕ, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του Papaki στο ερευνητικό έργο MIRAGE.

Με την ευκαιρία αυτή, το Papaki εντείνει την παρουσία του στο campus με την εγκατάσταση μέρους των λειτουργικών τμημάτων του εκεί, γεγονός που ανοίγει επιπλέον δυνατότητες συνεργασίας και εγγυάται την ενεργή παρουσία του μεγαλύτερου digital enabler της Ελλάδας στην αιχμή της τεχνολογικής έρευνας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας