Τρίτο κουδούνι στο ίδιο καλοκαίρι

Τρίτο κουδούνι στο ίδιο καλοκαίρι

Του Σταύρου Καλαφάτη, βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

Κλεισμένοι σε έναν δικό τους κόσμο, γεμάτο ιδεοληψίες, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών και την πραγματικότητα, σχεδίασαν ένα καλοκαίρι με φιέστες και πανηγύρια. Ο Αλέξης Τσίπρας, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και η κλειστή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν ότι έχουν μεγάλες ικανότητες στη συγγραφή σεναρίων και στη σκηνοθεσία. Και άρχισαν από νωρίς τις παραστάσεις. Με στόχους την εξαπάτηση, το διχασμό, την αντισυσπείρωση. Και μόνο σκοπό το δικό τους προσωπικό και κομματικό συμφέρον.

Παράσταση πρώτη:

Στη λίμνη των Πρεσπών. Αγκαλιά με τον Ζάεφ που έδινε το στίγμα της συμφωνίας με τη φράση «εμείς οι Μακεδόνες και εσείς οι Έλληνες», κατάφερνε να ενώσει τους Σκοπιανούς και να διχάσει τους Έλληνες. Όχι μόνο εκχωρούσε τον όρο Μακεδονία, αλλά δεχόταν πως η σύνθετη ονομασία θα αφορά μόνο το κράτος και όχι το λαό. Δεν θα ισχύει, δηλαδή, erga omnes, όπως ο ίδιος διακήρυσσε. Οι Σκοπιανοί, με τη βούλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα ονομάζονται από όλο τον κόσμο «Μακεδόνες». Τους αναγνωρίστηκε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, που δεν είχε διανοηθεί καμιά άλλη κυβέρνηση. Τους δόθηκαν ακόμη και δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ. Τους έκαναν το χατίρι να βάλουν σε καραντίνα τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική επωνυμία. Και βέβαια η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Μια εθνικά επιζήμια συμφωνία για την οποία πανηγυρίζουν τα Σκόπια, προκαλώντας τους Έλληνες.

Παράσταση δεύτερη:

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Μια παράσταση στημένη με κυνισμό και αναλγησία, καθώς ήξεραν και έκρυβαν την ύπαρξη νεκρών. Προσπάθησαν συνειδητά να αποπροσανατολίσουν, με ισχυρισμούς για «ασύμμετρο φαινόμενο». Επέδειξαν ανευθυνότητα γιατί έπρεπε εκείνη την ώρα να είναι όλοι στα πόστα τους. Επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία γιατί ήξεραν το συντελούμενο δράμα και αδιαφόρησαν για τον κόσμο που έσβηνε την ώρα εκείνη. Ο Πρωθυπουργός δεν ρώτησε καν αυτό που ο καθένας θα ρωτούσε: αν υπήρχαν θύματα, αν υπήρχαν νεκροί. Συζητούσαν λες και ήταν σε επαρχιακό καφενείο, αλλά χωρίς τον πόνο και την έγνοια των απλών ανθρώπων.

Παράσταση τρίτη:

Στην Ιθάκη, για μια δήθεν έξοδο από τα μνημόνια. Ο θιασάρχης και εδώ προσπαθεί να εξαπατήσει, άλλη μια φορά, τον κόσμο. Διότι πράγματι τελείωσε το τρίτο δανειακό πρόγραμμα, αλλά δεν τελειώνουν τα μνημόνια. Η κυβέρνηση άλλωστε έχει ψηφίσει την επιβολή πρόσθετων μέτρων 5,1 δις ευρώ – κυρίως την περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου – για τα επόμενα χρόνια. Έχει ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και έχει δεχτεί τόσο το «Συμπληρωματικό Μνημόνιο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και την απόφασή της για ενισχυμένη εποπτεία. Δεν βγαίνουμε, λοιπόν, από τα μνημόνια, αλλ’ ούτε και πλησιάζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα, την ώρα που καταλάμβαναν την εξουσία. Διότι, πολύ απλά, η χώρα έχει υποστεί μια τεράστια ζημιά, πάνω από 100 δις,  από το έγκλημα του 2015. Τότε που ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε και γκρέμισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls, βύθισε το χρηματιστήριο, ξανάφερε ύφεση και υπέγραψε το δικό του Μνημόνιο. Και αυτό δεν ήταν ούτε λάθος, ούτε αυταπάτη, αλλά έγκλημα που διαπράχθηκε συνειδητά και προσχεδιασμένα.

Τρεις παραστάσεις με τον ίδιο πρωταγωνιστή και ένα θίασο που θυμίζει ασκέρι ατάκτων.

Προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες. Πάντα με τον ίδιο στόχο:

  • Την εξαπάτηση
  • Την πόλωση
  • Το διχασμό

Μόνο που τώρα πια οι θεατές αλλάζουν τους ρόλους:

  • Χτυπάνε εκείνοι τα κουδούνια προς τον θίασο.
  • Γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κινούνται σε κάθε θέμα με βάση την επικοινωνία και όχι την ουσία.
  • Γιατί θέλουν τις κυβερνήσεις τους να λύνουν προβλήματα και όχι να παίζουν ρόλους.
  • Γιατί η κυβέρνηση αυτή έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο.

ειδήσεις επικαιρότητας