Σε χαμηλό 4 εβδομάδων το δολάριο

Σε χαμηλό 4 εβδομάδων το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδό του από την 1η Δεκεμβρίου. Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 9% φέτος, και αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από το 2003.

Ευρώ

Το ευρώ σημείωσε μικρή άνοδο στο 1,1946 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί πάνω από 13% και αναμένεται να καταγράψει τις καλύτερες ετήσιες επιδόσεις από το 2003.

Στερλίνα

Η στερλίνα επωφελήθηκε από την αδυναμία του δολαρίου, και ανήλθε νωρίτερα σε υψηλό δύο εβδομάδων, στο 1,3456 δολάριο. Η λίρα οδεύει προς την καλύτερη χρονιά της έναντι του αμερικανικού νομίσματος από το 2009, με άνοδο άνω του 9%.

ειδήσεις επικαιρότητας