Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σήμερα, με την διαφορά τους έναντι των αποδόσεων των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.

Πού αποδίδονται οι αποδόσεις των ομολόγων

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αποδόσεις οφείλονται στους φόβους για τα σχέδια οικονομικής πολιτικής των δύο αντισυστημικών κομμάτων που πιθανόν να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας.
Οι αποδόσεις των διετών ιταλικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο 14 μονάδων βάσης στο 0,215%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016.
Καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων ανήλθαν σε υψηλό 10 μηνών στο 2,298%, η διαφορά τους έναντι των αποδόσεων των γερμανικών Bund διευρύνθηκε στις 174 μονάδες βάσης – η μεγαλύτερη από τον πέρυσι τον Οκτώβριο.
Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των ιταλικών και των ισπανικών 10ετών ομολόγων ανήλθε στις 81 μονάδες βάσης – η υψηλότερη από το 2012 όταν η ευρωζώνη άρχισε να εξέρχεται από την κρίση χρέους.
Τα ιταλικά CDS ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν επτά μηνών στις 128 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit.

ειδήσεις επικαιρότητας