Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019: Το ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο γιορτάζει για 6η χρονιά

Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019: Το ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο γιορτάζει για 6η χρονιά

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., διοργανώνει για έκτη χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από την Δευτέρα 4 Μαρτίου έως την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Αυτές είναι οι δράσεις της εβδομάδας

Σημειώνεται ότι κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να “βιώσει” την online αγοραστική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, οι ενέργειες και οι δράσεις της εβδομάδας θα βασιστούν σε:

  • Αποκλειστικές προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων
  • Εκπαιδεύσεις σχετικά με τους τομείς

i) Ασφάλεια συναλλαγών και Online πληρωμές ,
ii)Προσωπικά δεδομένα και GDPR
iii)Δικαιώματα καταναλωτή

Ενημέρωση σχετικά με τα προνόμια του Σήματος Αξιοπιστίας του GR.EC.A (Trustmark)
Συμμετοχή των τραπεζών -για πρώτη φορά- μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης που διαθέτουν & τις επιπλέον παρεχόμενες εκπτώσεις.

Οι παραπάνω ενέργειες και δράσεις θα υλοποιηθούν με Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, συνεντεύξεις στελεχών του κλάδου & σχετική αρθρογραφία.

Οι καταναλωτές θα μπορούν από την Δευτέρα 4 Μαρτίου να επισκέπτονται το ακόλουθο link και να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην εν λόγω ενέργεια, καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές τους: https://ecommerce-week-2019.greekecommerce.gr/

Επιπρόσθετα, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν πως να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια τις online αγορές και πληρωμές τους ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε ειδικό εκπαιδευτικό video στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://xeperaseto.greekecommerce.gr/.

 

ειδήσεις επικαιρότητας