Μπαχ: «Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να οργανώσουμε ασφαλείς Αγώνες»

Μπαχ: «Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να οργανώσουμε ασφαλείς Αγώνες»
pixabay

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε σήμερα (27/1) ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δεσμευτεί για την επιτυχή διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρά την πανδημία COVID-19.

Αν και μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας ενός τρίτου κύματος κορονοϊού, ο Μπαχ υπογράμμισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί και η αυλαία των Αγώνων θα ανοίξει κανονικά στις 23 Ιουλίου.
Επανέλαβε μάλιστα σε εικονική συνέντευξη Τύπου ότι οι εικασίες σχετικά με αναβολή ή ακύρωση, δεν ήταν χρήσιμες, ενώ ερωτηθείς σε ποιο στάδιο θα εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Μπαχ απάντησε ότι δεν θα «πυροδοτήσει τη φημολογία».

«Το καθήκον μας είναι να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι να ακυρώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι ‘αυτό εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να οργανώσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Μπαχ, προσθέτοντας: «Δεν εικάζουμε εάν θα διεξαχθούν οι Αγώνες. Εργαζόμαστε για το πώς θα διεξαχθούν οι Αγώνες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας