Ευχάριστες εκπλήξεις από τα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας για τους εργαζόμενους

Σε ποιους εργαζόμενους προχωρά σε γενναία αύξηση του μισθού τους η διοίκηση της Γαλαξίας (ΠΕΝΤΕ ΑΕ). Τα σχέδια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ για το 2019 – 2020

Ευχάριστες εκπλήξεις από τα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας για τους εργαζόμενους

Μια ιδιαίτερη ευχάριστη έκπληξη είχε χθες η διοίκηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων της. Όπως ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε.(αναπτύσσει την αλυσίδα Γαλαξίας) Παναγιώτης Πουρσανίδης, από τις αρχές του 2019 δόθηκε αύξηση 20% σε όλους εργαζόμενους που προσελήφθησαν στην εταιρεία από το 2012 και μετά. Η κίνηση αυτή αγγίζει περίπου το 10% του προσωπικού της εταιρείας (σ.σ. που ανέρχεται σε περίπου 4.500 άτομα) και όπως εξήγησε ο κ. Πουρσανίδης η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προτείνει η κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων εργαζομένων είχε προσληφθεί με τον βασικό μισθό.

Δέκα νέα καταστήματα και ένα Mall

Παράλληλα εντείνεται το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας καθώς την διετία 2019 – 2020 η Γαλαξίας σκοπεύει να δημιουργήσει 10 νέα καταστήματα, 5 εκ των οποίων “πρωτόγνωρων διαστάσεων”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουρσανίδης. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η δημιουργία mall σε νησί (σ.σ. όπου ήδη έχει αγοραστεί το οικόπεδο) το οποίο θα ξεπερνά τα 10.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί περίπου 40 καταστήματα. Η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος προσδιορίζεται εντός του 2020.

Η αλυσίδα Γαλαξίας, η οποία τζιράρει ετησίως μισό δισ. ευρώ, έχει μηδενικό δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα άνω των 70 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται ανοικτή σε εξαγορές, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι αντικείμενο εξαγοράς και ότι η μόνη πρόταση που είχε φθάσει ως τα γραφεία της ήταν σε περασμένες δεκαετίες από το εξωτερικό. Δεν σκοπεύει προς το παρόν να δημιουργήσει υπερμάρκετ στην Αθήνα.

Σε οικονομικό επίπεδο ο κύκλος εργασιών το 2018 εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 6,7% (το 2017 ήταν 482,77 εκατ. ευρώ) και σύμφωνα με την διοίκηση της Γαλαξίας αυτό οφείλεται στην επιστροφή στην κανονικότητα των δικτύων της Μαρινόπουλος και Βερόπουλος που πλέον έχουν ενταχθεί στους ομίλους Σκλαβενίτη και MyMarket αντίστοιχα. Για την τρέχουσα χρήση ο κ. Πουρσανίδης θεωρεί ότι θα διατηρηθεί το ίδιο κλίμα καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται και δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της κατανάλωσης.

Η Γαλαξίας η οποία δημιουργήθηκε το 1971 από πέντε μετόχους (εξού και το Πέντε Α.Ε.) διατηρεί ακόμη και σήμερα τον πολυμετοχικό της χαρακτήρα (σ.σ. οι μέτοχοι υπολογίζονται σε πάνω 180 σήμερα) και διαθέτει 158 καταστήματα (από τα οποία τα 83 ιδιόκτητα) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τον περασμένο Ιούλιο έφυγε από τη ζωή ένας από τους ιδρυτές της αλυσίδας, ο πρόεδρος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε Χρήστος Μαυρόπουλος που είχε διαδεχθεί τον Βασίλη Χειμωνίδη προ δεκαετίας. Η εταιρεία όπως αναφέρθηκε είναι ανοικτή σε εξαγορές (σ.σ. είχε εξετάσει πρόσφατα μία στην περιοχή της Θεσσαλονικής χωρίς αίσιο τέλος) και το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται κυρίως στην Δυτική Ελλάδα όπου δεν έχει ισχυρή παρουσία.

Με πληροφορίες από marketpost.gr, news247 και capital.gr

ειδήσεις επικαιρότητας