Καταγραφή ζημιών από την πυρκαγιά στην Κινέτα

Καταγραφή ζημιών από την πυρκαγιά στην Κινέτα
photo: eurokinissi

Κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής προχωρούν, από σήμερα, σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους, στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην ΚινέταΣημειώνεται πως, ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η αποτίμηση των καταστροφών εντός του οικιστικού ιστού, από οκτώ κλιμάκια του δήμου, μαζί με αυτά του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης.

Χωρίς θύματα οι ολοσχερείς καταστροφές στις κατοικίες

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 139 περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής οικιών, οι οποίες «αναμένεται να φθάσουν στις 200, όσες περίπου και οι οικίες που έχουν υποστεί μερικές πλην σοβαρές ζημιές», εκτιμάει ο δήμαρχος της περιοχής. Επιπρόσθετα, ο ίδιος εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος στο σύνολό του, «παρά την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική απώλεια», ευχαριστώντας τον Θεό που «δεν είχαμε καθόλου θύματα ή τραυματισμούς».

Έγκαιρη η εκκένωση από το Δήμο

Ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος, Ιερόθεος Πολυχρόνης, χαρακτηρίζει «εξίσου αποτελεσματικό» και το σύστημα κοινωνικής μέριμνας του δήμου για την άμεση κάλυψη των αναγκών των πληγέντων μετά την «έγκαιρη εκκένωση» των απειλούμενων περιοχών. «Όλοι οι πυροπαθείς στεγάστηκαν σε δομές του δήμου και στο νέο μεγάλο γηροκομείο μας» σημειώνει ο ίδιος, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλον τον κόσμο που προσφέρθηκε και συνέδραμε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες. «Ζητήσαμε την αρωγή του Σώματος Προσκόπων για τη διανομή των ειδών που προσφέρονται μέσω που Κέντρου Συλλογής και Διανομής Βοήθειας της Περιφέρειας Αττικής προς τον Δήμο Μεγαρέων», ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές ευθύνης του. Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν (περίπου 60.000), αλλά και την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα Γεράνεια Όρη και την περιοχή της Κορινθίας, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης τόσο από αέρος, όσο και με επίγειες δυνάμεις.
Για την καταγραφή των ζημιών των επαγγελματικών χωρών που διενεργεί η Περιφέρεια Αττικής ο κ. Βασιλείου ενημερώνει ότι εάν σε κάποια περίπτωση «για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει γίνει αυτοψία«, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, στα τηλέφωνα: 213-2047106 και 213-2047108.

ειδήσεις επικαιρότητας