
Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, χάρη στην άνοδο εταιριών καταναλωτικών προϊόντων, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να αναμένεται να σπάσει το σερί δύο εβδομάδων με απώλειες.
Ο STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,1%, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,2%.
Οι αυξανόμενες προοπτικές για το σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία επίσης ενίσχυσαν το κλίμα στις αγορές της περιοχής, καθώς ο DAX βρισκόταν στα επίπεδα των 13.000 μονάδες για τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Στο επίκεντρο βρίσκονταν οι μετοχές των εταιριών καταναλωτικών προϊόντων καθώς η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους δασμούς εισαγωγής για κάποια προϊόντα. Η μετοχή της Danone και της Diageo σημείωσαν άνοδο 1,2%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης τροφίμων και ποτών σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,5%.
(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)




































