Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Καλύφθηκε το χαμένο έδαφος στις αγορές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Καλύφθηκε το χαμένο έδαφος στις αγορές

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές αλλά γρήγορα ανέκαμψαν καθώς οι αρνητικές εταιρικές ανακοινώσεις, κυρίως από βρετανικές εταιρίες, αντισταθμίστηκαν από την εμπιστοσύνη στην ισχύ της ευρωπαϊκής οικονομίας και στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Στις 11:55 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,1%, με τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,1%.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι προτιμά τη διεξαγωγή νέων εκλογών από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ύστερα από την αποτυχία των συνομιλιών για το σχηματισμό τριμερούς κυβέρνησης.

Σε δήλωση του οικονομολόγου της UBS Wealth Management: «Πραγματικά, οι αγορές δεν αντέδρασαν υπερβολικά», προσθέτοντας ότι οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν την πιθανότερη επιλογή καθώς θα πρόκειται για διαδικασία που θα πάρει πολύ χρόνο. Ενισχυμένη για δεύτερη ημέρα ήταν η μετοχή της Volkswagen. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επέκτεινε τα κέρδη που σημείωσε αφού αναθεώρησε ανοδικά τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της χθες, σημειώνοντας άνοδο 2,4%.

ειδήσεις επικαιρότητας