Ξενοδόχοι: Πλήττεται ο τουρισμός από το φόρο διαμονής

Οι Κύπριοι πρώτοι στην Ευρώπη στα έξοδα διαμονής σε ξενοδοχεία

Την αντίθεσή τους στην επιβολή του νέου φόρου διαμονής, εξέφρασαν οι ξενοδόχοι με ανακοίνωσή τους. Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων «ευθύς εξ αρχής, εδώ και μήνες, έχει προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού προϊόντος και φυσικά, κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία».
Σημειώνεται ότι ο φόρος διαμονής θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας.

Ελαφρότητα στη διαχείριση του θέματος καταγγέλλουν οι ξενοδόχοι

Παράλληλα, η Ομοσπονδία διαπιστώνει ότι «και όλη η διαχείριση των σχετικών διαδικασιών, δείχνει να χαρακτηρίζεται από μία ελαφρότητα πλήρως αναντίστοιχη της βαρύτητάς του για το μέλλον των χιλιάδων ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων».
Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, ενώ απομένουν λίγες ημέρες για την έναρξη εφαρμογής του νέου φόρου διαμονής, μέχρι και σήμερα, ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι – οι ξενοδόχοι, οι συνεργάτες τους εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες, βρίσκονται «σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες».

ειδήσεις επικαιρότητας