Ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ για Τουρκία: Αν είναι να ταξιδέψετε εκεί, ξανασκεφτείτε το

Ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ για Τουρκία: Αν είναι να ταξιδέψετε εκεί, ξανασκεφτείτε το
photo by pixabay

«Ξανασκεφτείτε το ταξίδι σας». Αυτό συνιστά το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία, κατατάσσοντας στο επίπεδο 3 της κλίμακας επικινδυνότητας την γειτονική χώρα, εξαιτίας της «τρομοκρατίας και των αυθαίρετων κρατήσεων».

Στην ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ, που εκδόθηκε στις 9 Απριλίου υπάρχει και η προειδοποίηση για «τρομοκρατία και απαγωγές» σε ορισμένες περιοχές, όπως κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, με την σύσταση «μην ταξιδεύετε»!

Σύμφωνα με την οδηγία, τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα, και στο παρελθόν έχουν στοχευθεί τουρίστες από χώρες της Δύσης. Επίσης, «δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει υπό κράτηση δεκάδες άτομα, περιλαμβανομένων πολιτών των ΗΠΑ, για φερόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, εξαιτίας ανεπαρκών ή μυστικών στοιχείων και με βάσεις που φαίνονται να έχουν πολιτικά κίνητρα. Σε Αμερικανούς πολίτες επίσης έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις ταξιδιών που τους εμποδίζουν να βγουν από την Τουρκία. Η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί από την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και οι κριτικές στην κυβέρνηση, περιλαμβανομένων και αυτών μέσω των social media, μπορούν να οδηγήσουν σε συλλήψεις».

Στη συνέχεια παρατίθεται μια σειρά περιοχών όπου η αμερικανική κυβέρνηση έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες να παρέχει βοήθεια, ενώ ακολουθεί μια σειρά προτάσεων, όπως η επαγρύπνηση σε περιοχές όπου συχνάζουν πολλοί Δυτικοί, η αποφυγή διαδηλώσεων και πληθών, η διαμονή σε ξενοδοχεία με μέτρα ασφαλείας κ.α.
ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr

ειδήσεις επικαιρότητας