Συνάντηση της Ελ. Κουντουρά με το προεδρείο της Πα.Δ.Ε.Ε.

Συνάντηση της Ελ. Κουντουρά με το προεδρείο της Πα.Δ.Ε.Ε.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις δράσεις του υπουργείου Τουρισμού παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Πα.Δ.Ε.Ε.

Συναντήσεις και θέματα συζήτησης

Συγκεκριμένα, η κ. Κουντουρά συναντήθηκε με τον Πίτερ Κατσαμπάνις, πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Πα.Δ.Ε.Ε. και τα μέλη του Προεδρείου, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην Ελλάδα για τη γενική τους Συνέλευση και προγραμματισμένων συναντήσεων τους με υπουργούς της κυβέρνησης.
Η υπουργός τούς ενημέρωσε εκτενώς για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και τα εξαιρετικά αποτελέσματά της στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την προηγούμενη τριετία, όπως επίσης και για την νέα αύξηση στα τουριστικά μεγέθη της χώρας το 2018, που εξελίσσεται σε νέα χρονιά-ρεκόρ. Επιπρόσθετα, η ίδια τόνισε την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και τον κυρίαρχο ρόλο του στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ακόμα, έγινε αναφορά στις συστηματικές ενέργειες για την ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας και της διεθνούς φήμης της χώρας, καθώς και στον ενεργό ρόλο που έχει αποκτήσει πλέον η Ελλάδα στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό.
Τέλςο, συζητήθηκαν τα δυναμικά ανοίγματα που έχει επιχειρήσει το υπουργείο Τουρισμού, εκτός από τις παραδοσιακές και σε νέες δυναμικές τουριστικές αγορές του εξωτερικού, ενώ εξετάστηκαν και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας για την ακόμη πιο δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην ελληνική Ομογένεια και στις χώρες του εξωτερικού.

ειδήσεις επικαιρότητας