
Να ξανακάνουν διακοπές στην Ελλάδα επιθυμεί η πλειονότητα των Σουηδών τουριστών. Σύμφωνα με γκάλοπ του μεγάλου σκανδιναβικού ταξιδιωτικού οργανισμού VING, οι 9 στους 10 Σουηδούς που έχουν κάνει τις διακοπές τους στην Ελλάδα, θα ήθελαν να την επισκεφτούν ξανά.
«H Eλλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μας και οι πελάτες μας πάντοτε εκτιμούσαν τα τιρκουάζ νερά της και την ποικιλομορφία που προσφέρει. Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενόψει καλοκαιριού διευρύναμε τα πακέτα μας εντάσσοντας και την Ολυμπιακή Ριβιέρα μεταξύ των προορισμών μας», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας Αννα Χάγκμπεργκ (Anna Hagberg).
Τα αποτελέσματα του γκάλοπ
Ειδικότερα, το 92% των Σουηδών τουριστών θα ήθελε να επισκεφθούν ξανά τ χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 37%, δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότερες από 6 φορές, το 23% από 4-5 και το 27% από 2-3 φορές. Υψηλά στις προτιμήσεις είναι τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος, καθώς τα προτιμούν το 67%. Εντούτοις, το 6% των Σουηδών δηλώνει αβέβαιο και μόλις 2% δεν θέλει να ξαναπάει.
Το γκάλοπ διεξήχθη την περίοδο 12-19 Ιανουαρίου σε δείγμα 23.025 πελατών που συμμετέχουν εθελοντικά στη διαδικτυακή ομάδα «ταξιδιωτικό βαρόμετρο» (Resebarometern).

































