Πραγματοποιήθηκε το 7ο Διεθνές Συνέδριο Στρατηγικού Καινοτόμου Marketing και Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε το 7ο Διεθνές Συνέδριο Στρατηγικού Καινοτόμου Marketing και Τουρισμού

Η διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Στρατηγικού Καινοτόμου Marketing και Τουρισμού με τα αρχικά ICSIMAT, πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με υπεύθυνη του συνεδρίου την την ακαδημαϊκή καθηγήτρια στο αντικείμενο της Επικοινωνίας και Διαφήμισης, Ανδρονίκη Κάβουρα.
Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση υπήρξε, μεταξύ άλλων, συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Laurentian University στον Kαναδά, το Πανεπιστήμιο Yasar στην Τουρκία, το New York at Oswego της Αμερικής, το Neapolis University στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Guadalajara στο Μεξικό, αλλά και πολλών άλλων συνεργαζόμενων, κορυφαίων στο είδος τους, πανεπιστημίων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Το ICSIMAT υιοθετεί έμπρακτα την έννοια της εμπειρίας στο marketing και στον τουρισμό, τους δύο πυλώνες του συνεδρίου, ενώ παράλληλα, όσοι συμμετείχαν στο εβδομαδιαίο αυτό διεθνές γεγονός, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά μέρη της Αττικής και της Ελλάδος γενικότερα. Συγκεκριμένα, όσοι παρευρέθηκαν επισκέφτηκαν το Σούνιο, όπου ο συνθέτης και μουσικός κ. Ιωάννης Ψειμάδας έπαιξε αρχαία ελληνική λύρα και απήγγειλε τον επιτάφιο του Σείκιλου, την πιο παλαιά σωζόμενη ολοκληρωμένη μουσική σύνθεση. Ακόμη, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και στρογγυλό τραπέζι με θέματα πολιτιστικής διαχείρισης στο θερινό σινεμά Ορφέα στη Σαρωνίδα, δρώμενο το οποίο φαίνεται να ενθουσίασε τους συμμετέχοντες. Στη διαδρομή στο νησί της Κέας, οι σύνεδροι του ICSIMAT πραγματοποίησαν στρογγυλό τραπέζι παρουσιάσεων, οι οποίες ήταν σχετικές με τον οινογευστικό τουρισμό και το marketing, στα πλαίσια του experiential marketing and tourism, ενώ τόσο στην εκδρομή εξοικείωσης με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις γεύσεις της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Κέα, όσο και στην εκδρομή εξοικείωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα, διεξήχθη εξειδικευμένο εργαστήριο-workshop.

Παρουσίες

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμό και ακολούθησαν ομιλίες των επισήμων προσκεκλημένων, με ανάμεσά τους αυτές των κ. Νικόλαοου Δεμερτζή, κ. Παντελή Σκλια, κ. Leszek Koziol, κ.α. Ακόμη στο cocktail gala του διεθνούς συνεδρίου παρευρέθησαν και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ δόθηκαν χαιρετισμοί από την περιφερειάρχη Αττικής αλλά και από τους Δημάρχους Βούλας, Βάρης αλλά και Βουλιαγμένης.

Διακρίσεις

Στο συνέδριο, το οποίο συνεχίστηκε και την Παρασκευή 19/10/2018 στο ξενοδοχείο Αμαρίλια, το ακαδημαϊκό μέρος του βρέθηκε σε συνέργεια με τον επιχειρησιακό κόσμο της Ελλάδος και του εξωτερικού. Από την χώρα μας, οι εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι:

  • Η Citrine, ειδική σε θέματα ψηφιακού Marketing,
  • Η Νetourwork, νεοφυής εταιρεία για την καινοτόμο ιδέα της στη δικτύωση τουριστικών επιχειρήσεων,
  • Η Tρικαλινός και η Nissos Beer, εταιρείες ειδικές σε θέματα διατροφικών ειδών,

Ενώ από το εξωτερικό, οι εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι:

  • Η liateR από την Ολλανδία, με εξειδίκευση σε θέματα omni-channel retail και customer experience,
  • η Strategico από την Κύπρο, με εξειδίκευση σε μάρκετινγκ και branding,
  • η Sheraton από την Τουρκία (αλλά και η Ηilton Αθηνών), με εξειδίκευση σε θέματα φιλοξενίας
  • η Cielotel από τη Μεγάλη Βρετανία με εξειδίκευση στο revenue management ξενοδοχείων,
  • η CPIC από την Αμερική, ειδική σε θέματα ασφαλειών και
  • η Ζulu Bungy, ειδική σε θέματα adventure tourism.

ειδήσεις επικαιρότητας