Κουντουρά: Συνάντηση με το Δήμαρχο Χερσονήσου Ηρακλείου

Κουντουρά: Συνάντηση με το Δήμαρχο Χερσονήσου Ηρακλείου

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου με τον δήμαρχο, Γιάννη Μαστοράκη, για όλα τα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν ειδικότερα τα θέματα που αφορούν τουριστικές υποδομές μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της μαρίνας Μαλίων, ώστε να λυθούν οι παθογένειες του παρελθόντος και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποπεράτωση του έργου που αποτελεί ζωτικής σημασίας για την περιοχή και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξή της.

Advertisement

Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη δημόσια τουριστική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών του υπουργείου για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών του δομών στην Κρήτη και των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και κατάρτισης εποχιακά ανέργων και απασχολούμενων στον τουρισμό που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Εξετάστηκαν ακόμη οι προτεραιότητες στον προορισμό που δημιουργεί η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Η κ. Κουντουρά ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους τοπικούς φορείς και αφορούν μεταξύ άλλων την αστυνόμευση και συναρμοδιότητες με άλλα υπουργεία με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και της ολοένα αυξανόμενης τουριστικής κίνησης.

Συμφωνήθηκε δε να συνεχιστεί η στενή και διαρκής συνεργασία για την προώθηση όλων των αναπτυξιακών ζητημάτων.

ειδήσεις επικαιρότητας