Η Έλ. Κουντουρά στο Συμβούλιο Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Η Έλ. Κουντουρά στο Συμβούλιο Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις θέσεις της Ελλάδας παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στην 108η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, για την υλοποίηση του οράματος του Οργανισμού, έως το 2030, καθώς και για τις προτεραιότητες του έργου του για την επόμενη διετία, στην παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη.

Παρθενική εμφάνιση για την χώρα μας

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά ως εκλεγμένο μέλος, για την περίοδο 2018-2021 στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που διεξήχθη στο Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.

Ο τουρισμός για την Ελλάδα

Advertisement

Η κ. Κουντουρά στην επίσημη τοποθέτησή της, τόνισε την αξία και τη σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα, ως μία από τις πλέον σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες, που επιδρούν συνολικά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Υπογράμμισε, επίσης την αναγκαιότητα να τεθεί ο τουρισμός στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής ατζέντας σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Ακόμη, εξέφρασε την υποστήριξή της στους πέντε βασικούς πυλώνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, για τη διετία 2018-2019, που αφορούν στην καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την απασχόληση, στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ανάπτυξη του τουρισμού και των ταξιδίων, καθώς και στις πολιτικές για την κοινωνική, την πολιτιστική και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Υποστήριξη μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

Στην ειδική ενότητα του Εκτελεστικού Συμβουλίου με θέμα «τουρισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός», η υπουργός αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, στην τουριστική εκπαίδευση, αλλά και στη διαρκή και υψηλού επιπέδου κατάρτιση των απασχολούμενων στον κλάδο, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εργασίες του Εκτελεστικού Συμβουλίου συμμετείχε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία και μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης.

ειδήσεις επικαιρότητας