
Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, για να συνυπολογιστεί και το τουριστικό πρόσημο στην βιώσιμη ανάπτυξη, της Δυτικής Αττικής, μια κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται με συνέπεια και στοχευμένες παρέμβασεις η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Βασιλείου, στο συνέδριο του Εμπορικού συλλόγου Μεγάρων, με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός».
Στόχος η ανάδειξη της Δυτικής Αττικής
Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλείου μεταφέροντας και τον χαιρετισμό της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, τόνισε πως:
«Πρωτοβουλίες σαν την σημερινή, είναι αναγκαίο να πυκνώσουν στην Δυτική Αττική. Τουρισμός και Δυτική Αττική, πλέον δεν είναι ασύμβατες έννοιες, καθώς η περιοχή διαθέτει καταγάλανες ακρογιαλιές, πανύψηλα βουνά, εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, ιστορία και πολιτισμό που χάνονται στο βάθος των αιώνων».
Ακόμα, προέτρεψε «να προτάξουμε την φωτεινή πλευρά της Δυτικής Αττικής και να εργαστούμε για την ανάδειξη της», καθώς σύντομα αναμένεται το «πρώτο ξέσπασμα τουριστικής ανάπτυξης, με την Ελευσίνα να αποτελεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021».
Ο ίδιος αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής, είπε ότι είτε σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, είτε μόνη, προωθεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως:
- Την ολοκλήρωση του έργου της «Αγίας Παρασκευής Μαζίου», προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ.
- Την ολοκλήρωση της μονής «Οσίου Ιερόθεου» για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και του συνεδριακού τουρισμού.
- Την υδροδότηση περιοχών τουριστικού προορισμού όπως την Κινέττα και το Αλεποχώρι

































