ΗΠΑ: Ενίσχυεται το τουριστικό ρεύμα ενόψει του συνεδρίου ASTA

ΗΠΑ: Ενίσχυεται το τουριστικό ρεύμα ενόψει του συνεδριο ASTA

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τις εργασίες του συνεδρίου της ASTA, Athens Destination Expo 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Απριλίου στην Αθήνα, σχετικά με τις προοπτικές αύξησης του εισερχομένου τουρισμού από τις ΗΠΑ.

Έτσι επιβεβαιώνεται ο στόχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών & Τουρισμού, FedHATTA, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Advertisement

Ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες κατάφερε να προσελκύσει το συνέδριο της ASTA στην Αθήνα πετυχαίνοντας διψήφιο ποσοστό αύξησης των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Άλλωστε η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά εκτίμησε ότι οι αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο εφέτος, καθώς χρόνο με τον χρόνο τα ποσοστά είναι ανοδικά.

Στο πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων, όπου συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι εκ των οποίων 350 Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.100 b2b συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών επαγγελματιών.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ήταν έκδηλο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με επισκέψεις στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών, αλλά και με την πρόθεση το 77% να «πουλήσει» μετά τη συμμετοχή του σε αυτό.

O πρόεδρος της ASTA, Zane Kerby, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον των συμμετοχών που ήταν περισσότερες από προηγούμενες διοργανώσεις του Destination Expo.

Δήλωσε, επίσης, ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία του συνεδρίου στην Αθήνα και τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της FedHATTA στη διοργάνωσή του.

Οι αυξημένες συμμετοχές των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, δήλωσε, αποτελεί ένδειξη ότι οι επαγγελματίες από τις ΗΠΑ αναγνωρίζουν μεγάλες δυνατότητες αύξησης των πωλήσεών τους για την Ελλάδα, είτε τώρα είτε στο μέλλον, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στη χώρα μας.

Αυτή τη στιγμή, οι Αμερικανοί είναι η στην 11η θέση στην αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα σε επίπεδο αφίξεων και η 4η θέση σε επίπεδο εισπράξεων.

Όπως τόνισε, οι Αμερικανοί ταξιδεύουν πλέον περισσότερο από ποτέ στο εξωτερικό επιδιώκοντας να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα ανταποκρίνεται στα ζητούμενά τους, που είναι η ασφάλεια, ο τουρισμός ευεξίας, ο πολιτισμός και οι αυθεντικές εμπειρίες.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, Jay M. Ellenby, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών εστιάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα ταξίδια με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ιστορία.

Το συνέδριο, τόνισε, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τα τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ να ανακαλύψουν από κοντά τις ομορφιές της Ελλάδας και να μεταδώσουν στους πελάτες τους τη διάθεση για διακοπές σε αυτήν.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, επισήμανε ότι η Ελλάδα υποδέχεται εδώ και 35 χρόνια Αμερικανούς τουρίστες σε καθιερωμένους προορισμούς της, ενώ πρόσφατα αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τη συγκεκριμένη αγορά και εναλλακτικοί ελληνικοί προορισμοί, καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τόνισε δε την ανάγκη να προσαρμοσθούν οι τουριστικοί επαγγελματίες και τα προϊόντα τους στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών.

Από έρευνα της ASTA για τους Αμερικανούς millennials τουρίστες, προκύπτει ότι κύριο ενδιαφέρον τους στις διακοπές είναι η περιήγηση σε αξιοθέατα (39%) και ακολουθεί η γαστρονομία/πολιτισμός και η εξερεύνηση άλλων πολιτισμών.

ειδήσεις επικαιρότητας