4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού – «Greek Tourism Expo ’17»

GREEK TOURISM Expo '17 απο 8 - 10 Δεκεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo

4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού – «Greek Tourism Expo '17»

Ανανεωμένη σε θεματολογία και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της αγοράς έρχεται η τέταρτη κατά σειρά διοργάνωσή της Greek Tourism Expo 2017. Θα δώσουν το «παρών» ως εκθέτες, δεκάδες επαγγελματίες.

Άνοιγμα σε νέες αγορές

Η Greek Tourism Expo 2017 πραγματοποιεί σημαντικό άνοιγμα στις αγορές της Ασίας και θα συμμετέχουν Buyers από: Ιαπωνία, Κίνα, Ν. Κορέα και Ινδία.

θα υποδεχτεί 150 Hosted Byers (επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής σκηνής) από 40 και πλέον χώρες. Οι επαγγελματικές συναντήσεις που αναμένεται να διεξαχθούν στο πλαίσιο της έκθεσης, θα ξεπεράσουν τις 6.000.

Βασικός κορμός της έκθεσης θα είναι η ανάδειξη του τουρισμού πολυτελείας (Luxury & Business Travel), οι αποδράσεις μικρής διάρκειας (City Break), ο εναλλακτικός αλλά και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Έμφαση, εξάλλου, θα δοθεί στον ιατρικό τουρισμό, μια και η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει επάξια μερίδιο από την αγορά του ιατρικού τουρισμού, που σε παγκόσμια κλίμακα αγγίζει τα 40 δισ. ευρώ.

Στην φετινή Greek Tourism Expo, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο θα υπογράψει το νέο σήμα ποιότητας των καταλυμάτων της χώρας, ως Boutique Hotel, ενημερώνοντας τους επαγγελματίες για την ανάγκη πιστοποίησης αυτών.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι τομείς του Ελληνικού Τουρισμού και παράλληλα για πρώτη χρονιά θα συμμετέχουν και οι νέοι κλάδοι:
Γαστρονομία Τουρισμού , Εσωτερικός και Εναλλακτικός Τουρισμός και Τουρισμός Υγείας.

Στην έκθεση Greek Tourism Expo ’17 θα συμμετέχουν

α) Εταιρείες και επαγγελματίες του τουρισμού όλων των κατηγοριών, και
β) Εκθέτες που ασχολούνται με τις παραπάνω νέες κατηγορίες τουρισμού για να προβάλλουν, για κάθε κλάδο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν .

1) Γαστρονομία Τουρισμού
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Ελληνικού Τουρισμού είναι και η Γαστρονομία.
Οι θησαυροί της Ελληνικής γης σε τρόφιμα και ποτά παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν Hosted Buyers από διάφορες χώρες και χιλιάδες ξενοδόχους και επαγγελματίες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να μαγειρέψουν και να προσφέρουν στους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες δικά τους φαγητά, γλυκά και ποτά για να προωθήσουν τις νέες συνεργασίες τους

Συμμετέχοντες:
Εταιρείες και επαγγελματίες παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών, έτοιμων προϊόντων κα ποτών

2) Εσωτερικός & Εναλλακτικός Τουρισμός
Οι ατελείωτες ομορφιές σε κάθε γωνιά της χώρας μας που είναι πόλος έλξης για τον Διεθνή Τουρισμό πρέπει να γίνουν και η προτίμηση του Έλληνα τουρίστα στην χώρα του.
Η μεγάλη και δυναμική αύξηση διεθνώς του Εναλλακτικού Τουρισμού με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μπορεί και πρέπει να έχει και άμεση ανταπόκριση και στην χώρα μας.

Οι πολλές και μικρές εταιρείες καθώς και γραφεία που ασχολούνται σε όλη την Ελλάδα με τον Εναλλακτικό Τουρισμό δεν έχουν οι περισσότερες τις δυνατότητες και την οργάνωση να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις για να δημιουργήσουν νέες και μεγάλες συνεργασίες.
Η συμμετοχή τους στην έκθεση Greek Tourism Expo θα τους παρέχει αυτή την δυνατότητα διότι θα συναντήσουν διεθνείς Hosted Buyers και χιλιάδες επισκέπτες.

Συμμετέχοντες: Όλες οι κατηγορίες εναλλακτικού τουρισμού, όπως:
Nature Walking, Hiking, Trekking Tours, Sailing, Fun Water Games, Events & Races Organizers, Camping, Running, Marathon & Triathlon, Windsurfing, Canoe Kayak, River Rafting, Horse Riding Tours, Sports

3) Τουρισμός Υγείας
Είναι ραγδαία η ανάπτυξη που σημειώνει σε παγκόσμιο επίπεδο ο κλάδος του Τουρισμού Υγείας, λόγω της προόδου της ιατρικής επιστήμης, των ιατρικών τεχνολογιών και της επιμήκυνσης του προσδόκιμου ζωής των πολιτών.
Ο πλούτος των Ελληνικών ιαματικών πηγών και άλλων μέσων υγείας που αποτελούν μέσο θεραπείας, αναζωογόνησης και ξεκούρασης, θεωρείται ότι αποτελεί πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός υγείας οργανωμένα και σε πολλές περιοχές.

Στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για Τουρισμό Υγείας.
Η κινητοποίηση και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στην κατεύθυνση μια Εθνικής Στρατηγικής, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, με αποτέλεσμα:
— Να αναδειχτούν οι μεγάλες ελληνικές πόλεις ως κορυφαίοι προορισμοί Τουρισμού Υγείας
— Να προσελκύονται οι ασθενείς τουρίστες υψηλού βιοτικού επιπέδου,
— Να τονωθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό υγείας ως ανταγωνιστικού προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η έκθεση αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία οργανωμένης ανάδειξης και προβολής του Τουρισμού Υγείας. Θα συμμετέχουν και εξειδικευμένοι Hosted Buyers τουρισμού υγείας από πολλές χώρες για Β2Β συναντήσεις με εκθέτες Ο Π.Ι.Σ. Με την στήριξη της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθούν υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις με διεθνείς ομιλητές. Ήδη η ΚΕΔΕ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία συνέδριο στην  Μελβούρνη της Αυστραλίας, με θέμα τον Ιατρικό Τουρισμό, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Συμμετέχοντες:
Περιφέρειες και Δήμοι με ιαματικές πηγές και άλλα μέσα υγείας τουρισμού της περιοχής τους Νοσοκομεία, Κλινικές και Ιατρικά Κέντρα Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες του χώρου Υγείας & Τουρισμού Ιατρικοί Σύλλογοι , Τουριστικά Γραφεία, Ασφαλιστικές εταιρείες

Το Τ.Ε.Ε θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, ένα πρότυπο – βιοκλιματικό ξενοδοχείο

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Ελληνικό Τμήμα της UIA και το διεθνές πρόγραμμα εργασίας ARES μαζί, μέσα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης που διοργάνωσαν μαζί απευθυνόμενοι στους αρχιτέκτονες, για βιοκλιματικό σχεδιασμό ξενοδοχείου και υπνοδωματίου με χρήση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών, επέλεξαν την πρόταση της Ηλιοπούλου Ευτυχίας με τίτλο «Ημιυπαίθριος βίος δίπλα στο νερό», ως την πιο άρτια να κατασκευαστεί στην έκθεση Greek Tourism Expo ’17.

Στην πρόταση αυτή, συνδυάζονται παραδοσιακές και σύγχρονες βιοκλιματικές στρατηγικές δροσισμού με παράλληλη χρήση συστημάτων ΑΠΕ, στοχεύοντας σε ένα υψηλού επιπέδου, σύγχρονο υπνοδωμάτιο ξενοδοχείου, κατάλληλο για τις μεσογειακές καλοκαιρινές κλιματολογικές συνθήκες.

Το υπνοδωμάτιο ως το βασικό κύτταρο στον ευρύτερο σχεδιασμό

Το υπνοδωμάτιο, η βασική δομική και λειτουργική μονάδα του ξενοδοχείου, αντιμετωπίζεται ως ένα κύτταρο που αυτορυθμίζεται και προσαρμόζεται στο περιβάλλον του και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του, δεν επιδιώκει να «ντύσει» την αρχιτεκτονική ιδέα αλλά να την ερμηνεύσει. Ο χώρος του δωματίου έχει ποιότητες ημιυπαίθριου καθώς και ροή στην κίνηση, με ελαστικότητα διαχωρισμού στα όρια του μέσα και του έξω χώρου μέχρι και της δυνατότητας πλήρους κατάργησής τους.

Το υπνοδωμάτιο χαρακτηρίζεται από την δροσιστική ωφέλεια και την οπτική και ακουστική ανακούφιση που προσφέρουν κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες νερού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Τα στέγαστρα από φυσικά υλικά εκτός από εξωτερική σκίαση, περιβάλλουν και τον ιδιωτικό χώρο του ύπνου.

Αντανακλάσεις και ήχοι νερού, μεταβαλλόμενα μοτίβα σκιάς και δροσιστικά ρεύματα αέρα, συνθέτουν τον τελικό χώρο.
Επίσης, η πρόβλεψη για εγκατάσταση φωτοβολταικών και ηλιοθερμικών συστημάτων και η γενική εγκατάσταση ενδοδαπέδιου δροσισμού που θα υποστηρίζεται από εγκατάσταση ανάλογης γεωθερμικής αντλίας, υπολογίζεται ότι θα καλύπτουν τις ήδη χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις του δωματίου, ελαχιστοποιώντας την χρήση ενέργειας για φωτισμό, ζεστό νερό και δροσισμό και στοχεύοντας στις αποδόσεις των κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, το πιλοτικό αυτό δωμάτιο θα είναι ανοικτό στους επισκέπτες, προσφέροντας εκπλήξεις τόσο για τον σχεδιασμό του, όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές του. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και άλλες καινοτομίες που θα κάνουν όλη την κατασκευή μοναδική.

ειδήσεις επικαιρότητας