Το ενδεχόμενο κατάργησης του dislike button εξετάζει το YouTube

Το ενδεχόμενο κατάργησης του dislike button εξετάζει το YouTube
photo: pixabay

Ο Project Management Director στο YouTube, Tom Leung, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε ότι η υπηρεσία video streaming προσπαθεί να σταματήσει τα «dislike mobs» από το να επηρεάζουν αρνητικά δημιουργούς και βίντεο.
Πρόκειται για ομάδες, οι οποίες καταψηφίζουν μαζικά και κακοπροαίρετα κάποια βίντεο, έτσι ώστε να μειώσουν τον αριθμό των συστάσεων που λαμβάνουν και τα εν λόγω βίντεο να αποκτήσουν σημαντικά μικρότερο αριθμό προβολών από αυτόν που κανονικά θα έπρεπε να είχαν λάβει.

Αυτές είναι οι προτάσεις της εφαρμογής για τα dislike mobs

Σημειώνεται πώς οι συγκεκριμένες ομάδες επηρεάζουν αρνητικά πληθώρα βίντεο με το να «σπαμαρουν» το κουμπί «Δεν μου αρέσει», όχι απαραίτητα επειδή δεν τους αρέσει το περιεχόμενο, αλλά επειδή έχουν διαφορές με τον δημιουργό ή με την εταιρεία που δημιούργησε το βίντεο ή επειδή θέλουν όσοι παρακολουθούν το YouTube να παραβλέψουν να δουν κάποιο game ή κάποιο κινητό στην πλατφόρμα του YouTube (εξάλλου με τόσους αρνητικούς ψήφους το πιθανότερο είναι να απουσιάζει το βίντεο από τα προτεινόμενα). Όπως είναι γνωστό, οι δημιουργοί έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τα πλήκτρα «Μου αρέσει» και «Δεν μου αρέσει» ωστόσο, η ομάδα του YouTube φαίνεται να εξετάζει και κάποιες ακόμα εναλλακτικές επιλογές, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά. Μία από αυτές είναι να ζητείται από κάθε χρήστη του YouTube που πατάει το πλήκτρο «Δεν μου αρέσει» να απαντάει μέσω ενός ερωτηματολογίου πολλαπλών επιλογών για ποιον λόγο δεν του αρέσει το συγκεκριμένο βίντεο. Έχει επίσης πέσει στο τραπέζι η πρόταση να απενεργοποιηθεί το πλήκτρο «Δεν μου αρέσει», αλλά ο Tom Leung υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δημοκρατικό, με την έννοια ότι δεν προέρχονται όλα τα «Δεν μου αρέσει» από «dislike mobs». Μία ακόμα επιλογή είναι καταστήσουν απαραίτητο να δει ο χρήστης του YouTube τουλάχιστον το 25% ενός βίντεο για να εμφανιστεί το πλήκτρο «Δεν μου αρέσει» και επομένως να έχει τη δυνατότητα να εκφράσει με ακρίβεια και αμεροληψία τη δυσαρέσκεια ή την αντιπάθειά του.

Πηγή: insomnia.gr, phonearena.com

ειδήσεις επικαιρότητας