
«Μπλόκο» στους χρήστες κάτω των 16 ετών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζει η εφαρμογή Whatsapp, που ανήκει στο Facebook.
Το χρονικό της απόφασης
Μέχρι σήμερα, η εν λόγω εφαρμογή μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από χρήστες άνω των 13 ετών, ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να αλλάξει το ηλικιακό όριο πριν ακόμα ξεκινήσει η ισχύς των νέων κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR) στην ΕΕ το Μάιο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η μητρική πλατφόρμα του Whatsapp, Facebook θα ζητήσει από όλους τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Την ίδια ώρα, οι χρήστες της εφαρμογής θα κληθούν να διαβάσουν αλλά και να συμφωνήσουν με τους νέους όρους χρήσης του κοινωνικού δικτύου.
Θα επιβεβαιώνεται η ηλικία των χρηστών;
Παρ’ όλη την εκτεταμένη έρευνα αλλά και τις αλλεπάλληλες μελέτες, ασαφές παραμένει ακόμα το πώς η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων θα μπορεί να επιβεβαιώνει την ηλικία των χρηστών.

































