Η υπόσχεση της Amazon που δεν πραγματοποιήθηκε! (Video)

Η υπόσχεση της Amazon που δεν πραγματοποιήθηκε! (Video)

Το Δεκέμβριο του 2013, ο Jeff Bezos, ιδρυτής και πρόεδρος του Amazon, ανακοίνωνε μέσω της εκπομπής «60 λεπτά» ότι σε βάθος χρόνου μίας πενταετίας το ηλεκτρονικό του κατάστημα θα ξεκινούσε επίσημα την παράδοση παραγγελιών χρησιμοποιώντας Drones, μέσω της υπηρεσίας Prime Air.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αποδείχθηκε υπεραισιόδοξος

Πέντε χρόνια μετά είναι ξεκάθαρο ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της Amazon ήταν υπεραισιόδοξες, αφού τίποτα δε δείχνει να βρίσκονται κοντά στο λανσάρισμα της υπηρεσίας. Οι μεγαλεπήβολες ανακοινώσεις από εταιρείες κολοσσούς φαίνεται μία κατάσταση πολύ συνηθισμένη, ιδίως στο χώρο της τεχνολογίας, με χρονοδιάγραμμα δύο, τριών ή και 5 ετών πριν το λανσάρισμα ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές τα μέσα δεν ακολουθούν την πορεία εξέλιξης των ανακοινώσεων αυτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κανάλι δημιούργησε αρκετό «θόρυβο» πριν τη μετάδοση της εκπομπής, με τα διαφημιστικά που προηγήθηκαν να δείχνουν τον παρουσιαστή της, Charlie Rose, να αναφωνεί εντυπωσιασμένος για το θέαμα που μόλις είχε αντικρίσει και το οποίο αποτελούσε ένα… «μυστικό σχέδιο» της Amazon.
Μία από τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για την πορεία του Prime Air υπήρξε δύο χρόνια μετά, με την Amazon να παρουσιάζει μέσω ενός νέου βίντεο, το νέο πρωτότυπο drone που θα χρησιμοποιηθεί στην υπηρεσία. Στο ίδιο βίντεο είδαμε για πρώτη φορά ένα demo της υπηρεσίας από τη στιγμή που ο καταναλωτής παραγγείλει κάτι μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, μέχρι την παράδοση του προϊόντος στην πόρτα του. Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με την Amazon, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε μόλις 30 λεπτά το αργότερο από τη στιγμή της παραγγελίας.

Advertisement

Πάντως, σε ερώτημα της ιστοσελίδας Gizmodo για την κατάσταση της υπηρεσίας, η Amazon δε προχώρησε σε κάποιο σχολιασμό…

Πηγή: Gizmodo, insomnia.gr

ειδήσεις επικαιρότητας