Αυτόματο «μπλόκο» του Chrome 71 σε popups και επιθετικές διαφημίσεις ιστοσελίδων

Αυτόματο μπλόκο του Chrome 71 σε popups και επιθετικές διαφημίσεις ιστοσελίδων

Αν δε σας αρέσουν τα τυχαία popups ή οι ψεύτικες ειδοποιήσεις που εμφανίζει μια ιστοσελίδα κατά την περιήγησή σας σ’ αυτή, ο Chrome σκοπεύει πολύ σύντομα να αναλάβει να σας κάνει τη ζωή ευκολότερη.

30 μέρες η προθεσμία για τη διόρθωση του προβλήματος

Συγκεκριμένα, με την επόμενη του έκδοση, ο Chrome 71 θα μπορεί να μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις μιας ιστοσελίδας αν αυτές θεωρηθούν από τον browser ως «επιθετικές». Τέτοιες διαφημίσεις σύμφωνα με τη Google είναι τα ψεύτικα μηνύματα, phising, αυτόματη μετάβαση σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, καθώς και διαφημίσεις με μη αναμενόμενες περιοχές όπου μπορεί να γίνει κλικ με το ποντίκι. Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές των ιστοσελίδων μπορούν να δουν μια σελίδα αναφοράς στην οποία καταγράφονται τυχόν τέτοια κρούσματα που εντοπίστηκαν από τον Chrome, ενώ έχουν στη διάθεσή τους 30 μέρες προκειμένου να αναλάβουν να διορθώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Chrome θα μπλοκάρει αυτόματα οποιαδήποτε διαφήμιση εμφανίζεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση της Google αποτελεί συνέχεια των εργαλείων που παρουσίασε η εταιρεία πέρσι, τα οποία ωστόσο δεν είχαν σημαντικά οφέλη για τους χρήστες, με πολλές από αυτές τις διαφημίσεις να χρησιμοποιούν διάφορα τρικ και να περνάνε τελικά τον έλεγχο του browser προκειμένου να εμφανίζονται κανονικά. Πάντως, η Google από την πλευρά της ξεκαθαρίζει ότι οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν το φιλτράρισμα των σχετικών διαφημίσεων μέσα από τις ρυθμίσεις, αν το επιθυμούν. Ο Chrome 71 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβριο του 2018.

ειδήσεις επικαιρότητας