
Στους τελικούς δικαιούχους τηλεοπτικής άδειας κατέληξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), μετά από διήμερη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30/4 και την Τετάρτη 2/5.
Οι προσωρινοί δικαιούχοι
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ, κρίθηκε ότι οι πέντε σταθμοί που προκρίθηκαν «πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (σ.σ. των 5 παρακάτω εταιρειών)». Έτσι, οι προσωρινοί δικαιούχοι για τη χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου, εθνικής εμβέλειας είναι οι:
• Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)
• Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)
• ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
• Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
• Ραδιοτηλεοπτική A.E. («E» TV)
Σημειώνεται πως ομόφωνα Το ΕΣΡ έκρινε πως δεν να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»
Δήλωση του Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφέρει πως «Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα. Η πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος. Άδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια».

































