Πλειστηριασμός της ταινιοθήκης του MEGA

Πλειστηριασμός της ταινιοθήκης του Mega

Η εταιρεία, που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, οδεύει σε λύση και εκκαθάριση και όχι σε επαναλειτουργία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης είναι καθοριστικής σημασίας για την τηλεοπτική αγορά, καθώς ο νικητής θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων.

Αυτήν την περίοδο γίνεται η αναλυτική καταγραφή του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου και είναι μια σύνθετη διαδικασία. Τα δικαιώματα κτήσης ανήκουν στην Τηλέτυπος ΑΕ, όμως με ορισμένους δημιουργούς είχαν υπογραφεί συμφωνίες για την απόδοση συγκεκριμένων ποσοστών από την επανάληψη των σειρών.

Advertisement

Όπως αναφέρουν οι typologies ο ειδικός εκκαθαριστής οφείλει στον πλειστηριασμό να καταγράψει αναλυτικά τα δεδομένα αναφορικά και με το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και με όλα τα υπόλοιπα. Ο πλειστηριασμός τοποθετείται χρονικά τον Μάιο, χωρίς όμως ούτε και αυτό να έχει ξεκαθαριστεί.

Η τιμή εκκίνησης θα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι δεδομένες οι αποτιμήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά και αυτές που έκανε η ίδια η διαφημιστική αγορά, όταν το κανάλι, εγκαταλελειμμένο από μετόχους, μετέδιδε μόνο τις σειρές. Τα έσοδα του καναλιού ήταν άνω των 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οι ανταγωνιστές του Mega επιθυμούν πάντως να αποκτήσουν τις σειρές χωρίς να διαθέσουν πολλά χρήματα. Εκτιμάται μάλιστα πως τουλάχιστον ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, το Star αλλά και η Άλτερ Έγκο θα διεκδικήσουν την ταινιοθήκη. Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της και η Digea.

“Παιχνίδια” με την αποτίμηση της ταινιοθήκης του Mega

Η αποτίμηση της ταινιοθήκης του Mega έγινε σε τιμή υποπολλαπλάσια της πραγματικής του αξίας. Συγκεκριμένα, οι “εμπειρογνώμονες” κατέβασαν την αξία της, σχεδόν στο 1/6 της αρχικής της αποτίμησης (110 εκατ. ευρώ) και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αξίζει λιγότερα από 20 εκατ. ευρώ… Δηλαδή, ενώ έβλεπαν πως την τελευταία διετία εισέπραξαν άνω των 50 εκατ. ευρώ οι τράπεζες με αυτή την ταινιοθήκη, εκείνοι θεώρησαν πως αξίζει όσο ένα τρίμηνο οικονομικής λειτουργίας με δεσμευμένους τους λογαριασμούς.

Ένα νέο σκάνδαλο γεννιέται και είναι απορίας άξιο, αν οι τράπεζες θα συμμετάσχουν.
Πηγή: typologies

ειδήσεις επικαιρότητας