
Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της λίστας με τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), καθώς στόχος είναι η χορήγηση των αδειών το αργότερο μέχρι τις 4 Μαΐου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο έστειλε επιστολές προς τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται στα μετοχολόγια των καναλιών για να αποστείλουν υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο. Επίσης, ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα ποινικά μητρώα των μετόχων.
Η λίστα με τους υπερθεματιστές
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αφού μελετηθούν οι αιτήσεις, η Ολομέλεια θα συνεδριάσει για να ανακοινώσει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Θα ακολουθήσει ένα διάστημα δέκα ημερών κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις, και εν συνεχεία θα δημοσιευθεί η τελική λίστα με τους λαμβάνοντες τηλεοπτική άδεια, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταβάλουν τα 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για μία τηλεοπτική άδεια.
Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί που έχουν καταθέσει για να πάρουν μία άδεια είναι οι: Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon και η Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ.

































