Αίρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ η Νέα Δημοκρατία

Αίρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ η Νέα Δημοκρατία

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία σπάει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ.

Από τις 7 Φεβρουαρίου ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να σταματήσει το εμπάργκο μετά την συνάντηση που είχε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Δρόσος και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης κ. Νίκος Μερτζάνης με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Ζούλα.

Όπως τονίζει η Νέα Δημοκρατία η απόφαση αυτή του προέδρου του κόμματος δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.

Η ΝΔ θέλει να ελπίζει ότι θα γίνουν σεβαστές έστω κάποιες από τις αυτονόητες αρχές δεοντολογίας και πολυφωνίας. Και με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση καλείται να εκλάβει τη σημερινή απόφαση επιστροφής της ΝΔ στην ΕΡΤ ως μια κίνηση καλής θελήσεως και να συνειδητοποιήσει τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση «να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

ειδήσεις επικαιρότητας