Τραγική ειρωνεία: Μετά τους νεκρούς, βίντεο για την προστασία από πυρκαγιά

Τραγική ειρωνεία: Μετά τους νεκρούς, βίντεο για την προστασία από πυρκαγιά

Χρειάστηκε η χώρα να ζήσει το δράμα και να θρηνήσει περισσότερους από 90 νεκρούς για να δώσει ο κρατικός μηχανισμός συμβουλές προστασίας από τις πυρκαγιές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) ζήτησε από τα ΜΜΕ να προβάλλουν βίντεο για το πώς μπορούν οι πολίτες να προστατευτούν από τις πυρκαγιές.

Advertisement

Σε κείμενο που απέστειλε η ΓΓΠΠ σε όλα τα ΜΜΕ, κάνει λόγο για …άγνοια πολιτών σχετικά με την ετοιμότητά τους και την αυτοπροστασία τους. Δημοσίευεσε έτσι, τέσσερα βίντεο με ενημερωτικά μηνύματα προστασίας από τις πυρκαγιές, ζητώντας από τα ΜΜΕ να τα προβάλλουν περισσότερο.

Το κείμενο στα ΜΜΕ

Σε κείμενο που απέστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης τους, να προβάλλουν συχνότερα και ιδίως σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης τα βίντεο αυτά, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την εκ μέρους των πολιτών λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων».

Η καμπάνια περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα σύντομα βίντεο. Το κάθε βίντεο, διάρκειας λίγο πάνω από ένα λεπτό έκαστο, παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να έχει πάντα έτοιμο ο κάθε πολίτης, ώστε να φύγει γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση απο τον τόπο της πυρκαγιάς, τι πρέπει να κάνει ο ίδιος και τι απαγορέυεται για την προστασία του δάσους και την πρόληψη των πυρκαγιών, πώς πρέπει να αξιολογεί τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και κυρίως πως πρέπει να ενεργούν οι αγρότες, που πολλές φορές έχουν γίναι υπαίτιοι εκδήλωσης πυρκαγιών από αμέλεια.

Δείτε τα βίντεο:
ειδήσεις επικαιρότητας