Τέλος στο «greek» καμάκι με νόμο αλά… Γαλλικά

Τέλος στο «greek» καμάκι με νόμο αλά… Γαλλικά
photo: pixabay

Τσουχτερά πρόστιμα για παράβαση του κώδικα… ηθικής και όχι Οδικής Κυκλοφορίας προγραμματίζεται να επιβληθεί, σύμφωνα με τελευταίο νόμο. Θερμοί ερωτύλοι που δεν μπορούν να συγκρατηθούν στη θέα μιας ωραίας γυναίκας θα τιμωρούνται με υψηλότατο πρόστιμο σε περίπτωση που εκφράσουν το… θαυμασμό τους.

Νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Γαλλία προβλέπει ότι το καμάκι θα κοστίζει 750 ευρώ. Όποιος διαπιστωθεί ότι κάνει σχόλια, σφυρίζει ή φλερτάρει γυναίκα που περπατάει στο δρόμο θα τιμωρείται με το πρόστιμο που στην Ελλάδα είναι αντίστοιχο της οδήγησης χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Γιατί κόβουν το καμάκι στη Γαλλία

Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι με το νόμο αυτό οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Έκπληξη δεν αποτέλεσε η ψήφιση του νόμου, καθώς οι προθέσεις του νομοθέτη ήταν γνωστές, αλλά το ύψος του προστίμου. Και αυτό γιατί οι αρχικές προβλέψεις ήθελαν το πρόστιμο για παράνομο καμάκι να διαμορφώνεται στα 90 ευρώ. Στο επίκεντρο του νέου νόμου μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».

Το νομοσχέδιο καλυπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια».

Το νομοσχέδιο αποτελεί «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι «θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω». Οι άνδρες πιστεύουν ότι είναι οι «Γάλλοι εραστές» και ότι «σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα». Εμείς λέμε «όχι»» υποστηρίζει η κ. Σιάπα.

ειδήσεις επικαιρότητας