Στη Μόσχα σήμερα ο Πρωθυπουργός: Επίσκεψη εργασίας στον Πούτιν

Στη Μόσχα σήμερα ο Πρωθυπουργός: Επίσκεψη εργασίας στον Πούτιν

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για επίσκεψη εργασίας. Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:
«Την Παρασκευή στις 10:30 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου. Στις 11:30 έως τις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην πρωθυπουργική κατοικία. Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο έχει προγραμματιστεί για τις 13:00-13:30, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον Ρώσο Πρόεδρο (13:30-14:45). Θα πραγματοποιηθεί υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30). Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Iω. Μπράχος και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ στο πλαίσιο των επαφών του, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.»

Επισημοποιείται η διμερής συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας

Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται 190 έτη από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας υπογραμμίζει και τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που βασίζονται σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης μεταξύ των λαών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν προσκείμενες στο θέμα πηγές. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα επισημοποιηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε ζητήματα οικονομίας, διαλόγου επί περιφερειακών ζητημάτων, ενέργειας, πολιτισμού και άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας στους τομείς εμπορικής ναυτιλίας, καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, αθλητισμού, τυποποίησης κ.α. Τέλος, αναμένεται να συμφωνηθεί η κήρυξη του 2019 ως έτους γλώσσας και λογοτεχνίας και για τις δύο χώρες.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ειδήσεις επικαιρότητας