Σε απολογία τραπεζικοί υπάλληλοι για την κλοπή σε θυρίδες

Σε απολογία τραπεζικοί υπάληλλοι για την κλοπή σε θυρίδες
photo: eurokinissi

Σε απολογία καλούνται πέντε συνταξιούχοι τραπεζικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται για κλοπή θυρίδων του κεντρικού τραπεζικού καταστήματος της Θεσσαλονίκης.

Οι κλήσεις σε απολογία από την ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα έχουν σταλεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι κατηγορίες αφορούν στην καταγγελλόμενη υπόθεση κλοπής πολύτιμων αντικειμένων, αξίας περίπου 2,7 εκατ. ευρώ, από τις θυρίδες της τράπεζας.

Σε ειδική ανακρίτρια η υπόθεση

Η πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται εκ νέου στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας, η οποία εισηγήθηκε τους προηγούμενες μήνες να τη θέσει στο αρχείο κρίνοντας ότι τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, αλλά – σύμφωνα με συνηγόρους της πολιτικής αγωγής – ο εισαγγελέας εφετών είχε αντίθετη άποψη και τη διαφωνία αυτή ήρθε να λύσει το Συμβούλιο Εφετών που αποφάσισε να διεξαχθεί συμπληρωματική ανάκριση.

Σήμερα, ιδιοκτήτες των θυρίδων που κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την αφαίρεση του πολύτιμου περιεχομένου τους, επισκέφθηκαν την ανακρίτρια και κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ υπέβαλαν διάφορα αιτήματα, όπως να διενεργηθεί νέα αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη, υπό το βάρος νέων δεδομένων – που όπως ισχυρίζονται – βγήκαν στην επιφάνεια.

Να σημειωθεί, ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πέντε υπαλλήλους, συνταξιούχους πλέον, οι οποίοι κατά το παρελθόν ασκούσαν καθήκοντα συνδεόμενα με τη φύλαξη των θυρίδων και εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση.

ειδήσεις επικαιρότητας