Σάλος με την εξαγορά από τη ΔΕΗ σκοπιανής εταιρείας συνεργάτη του Ζάεφ

Σάλος με την εξαγορά από τη ΔΕΗ σκοπιανής εταιρείας συνεργάτη του Ζάεφ
photo: eurokinissi-ΑΠΕ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαγορά από τη ΔΕΗ Σκοπιανής επιχείρησης ηλεκτρισμού που ανήκει στον αντιπρόεδρο του Ζάεφ, έναντι 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, δυο μήνες πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά η αντιπολίτευση για το ποιος έδωσε την εντολή της εξαγοράς, ενώ η Λιάνα Κανέλη μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΔΕΗ πλήρωσε το δημοψήφισμα του Ζάεφ».

Από την πλευρά του ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αιτιολογώντας την κίνηση αυτή, σημείωσε πως η εξαγορά βρίσκεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανοίγματος της επιχείρησης στα Βαλκάνια και έναι απόλυτα θεμιτή.

Σταθάκης: Θεμιτή η εξαγορά

«Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει στρατηγική ανοίγματος στα Βαλκάνια. Η εξαγορά στα Σκόπια έγινε τον περασμένο χρόνο, με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή. Απορώ τι θυμάται η Νέα Δημοκρατία, μάλλον έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και έχει ανοίξει το ντουλάπι προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα».

«Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει, ούτε απορρίπτει, έγινε γενική συνέλευση των μετόχων που ενέκρινε την εξαγορά», τόνισε ο κ. Σταθάκης σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας EDS των Σκοπίων που ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Μείζον πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε τη συμφωνία εξαγοράς, από την συχνότητα του ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Κικίλιας. Πρέπει να απαντήσει σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ποιός έδωσε την εντολή η σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΗ να αγοράσει εν κρυπτώ- έναντι 4,8 εκατομμυρίων ευρώ- εταιρεία του αντιπροέδρου των Σκοπίων και στενού συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ.

«Θα αναζητήσουμε στη Βουλή ποιος έδωσε την εντολή» δήλωσε στον ΣΚΑΙ και ο Γιάννης Μανιάτης προσθέτοντας ότι προφανώς την εισηγήθηκε η Κυβέρνηση γιατί ελέγχει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ που παρότι βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση κάνει μια τέτοια εξαγορά.

«Πλήρωσε η ΔΕΗ το δημοψήφισμα του Ζάεφ», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι ύποπτος ο χρόνος που έγινε η εν λόγω ενέργεια καθώς δεν υπάρχει κανένα επιχειρηματικό όφελος.

 

 

 

ειδήσεις επικαιρότητας