«Μαλλιά-κουβάρια» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Επικείμενο «διαζύγιο» λόγω… Πρεσπών

Νέα «κρίση» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. στο εσωτερικό της κυβέρνησης φέρνει η ανατροπή στην υπόθεση Novartis και το κλίμα αναμονής νέων αποκαλύψεων, με επίκεντρο την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφορμή ένας διαδικτυακός καυγάς

Συγκεκριμένα, αφορμή στάθηκε ένας διαδικτυακός καυγάς ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έχει σταματήσει να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών επειδή κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν οι βουλευτές του και θα ψηφίσουν τη συμφωνία και ο κ. Καμμένος του απάντησε με «τσιτάτα» του στιλ «δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά», επιχειρώντας για άλλη μία φορά την ηρωοποίησή του. Μία πρώτη απάντηση στις δηλώσεις Καμμένου έδωσε από τη Σαμοθράκη, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι από το ακριτικό νησί θέλει να στείλει μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας: «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι -και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων- ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα αυτό τα 3,5 χρόνια ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο».
Το έργο με τον υπουργό Αμυνας να φεύγει από την κυβέρνηση, να τη ρίχνει ή να μη τη ρίχνει, να καταψηφίζει τη συμφωνία στο Σκοπιανό ή να απέχει από την ψηφοφορία έχει ήδη παιχτεί πολλές φορές και οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν προσπαθήσει ακόμα περισσότερες να απασχολήσουν την κοινή γνώμη με την πολιτική τους σχέση, η οποία σαν ακορντεόν «ανοίγει» και «κλείνει» ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης. Τώρα, το νέο επεισόδιο στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έρχεται τη στιγμή που η υπόθεση Novartis γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ δεν είναι άσχετη η χρονική στιγμή της κορύφωσης του… δράματος, με την επικείμενη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας 10 και 11 Ιανουαρίου. Πάντως, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του για να συζητήσει όλες τις εξελίξεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ειδήσεις επικαιρότητας