Προσοχή σε αυτή τη διαφήμιση στο Facebook: Δεν έχει σχέση με την «Κωτσόβολος»

Την προσοχή των χρηστών στο Facebook εφιστά η εταιρεία «Κωτσόβολος», προειδοποιώντας για ψεύτικο διαφημιστικό που μόνο σκοπό έχει την παραπλάνηση και εκμετάλλευσή τους.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στη σελίδα της στο Facebook κυκλοφορεί χορηγούμενη ανάρτηση (sponsored post), που οδηγεί σε ψεύτικη προωθητική ενέργεια με δωροεπιταγές σε παραπλανητικό site (www.kotsovolos.site), κάτι που ΔΕΝ έχει διοργανωθεί από την εταιρεία Κωτσόβολος.

H ψεύτικη διαφήμηση

«Θέλετε να αποκτήσετε ένα νέο smartphone; τώρα μπορείτε να κερδίσετε να κουπόνι των 500 ευρώ από τον Κωτσόβολο με μερικά μόνο κλικ!«, γράφει το ψευδές διαφημιστικό.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια ή διαγωνισμό τρέχει η Κωτσόβολος φιλοξενείται αποκλειστικά και επικοινωνείται από τα επίσημα κανάλια της, τα οποία είναι η ιστοσελίδα της εταιρίας www.kotsovolos.gr και η επίσημη σελίδα της στο Facebook www.facebook.com/kotsovolos.

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή των χρηστών σε επίσημη προωθητική ενέργεια ή διαγωνισμό της εταιρείας ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ζητηθεί η καταχώρηση του pin του κινητού τους, κάτι που ενδεχομένως να ζητείται από τις ψεύτικες προωθητικές ενέργειες.

Που αποσκοπεί η απάτη

Οπως υπογραμμίζει η «Κωτσόβολος»,  η συγκεκριμένη ενέργεια οδηγεί σε συνδρομητική υπηρεσία αποστολής sms που επιφέρουν χρεώσεις στο χρήστη. Έτσι οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε phising ενέργειες και να ελέγχουν πάντα τη διεύθυνση του site ή της σελίδας Facebook.

 

ειδήσεις επικαιρότητας