Πρόγνωση καιρού: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες
photo αρχείου: eurokinissi

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες μέρες, καθώς προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και τα νότια. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο, βαθμιαία 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

  • Στην Αττική ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ σταδιακά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαβθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βαθμιαία τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαβθεί από Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα παρουσιάσει στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
  • Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ειδήσεις επικαιρότητας