Ποινική δίωξη σε βάρος του Β. Μαρινάκη για το Noor 1

Ποινική δίωξη σε βάρος του Β. Μαρινάκη για το Noor 1
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, ασκήθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Η προκαταρκτική εξέταση

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.
Επιπλέον, η εισαγγελέας ζητά να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι μέσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας