Πανικός στο Λονδίνο

Πανικός στο Λονδίνο
photo: pixabay

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Λονδίνου, όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε στα ατσάλινα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Πάνω από 200 πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την φύση του περιστατικού. Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υπάρχουν τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός τους. Νεότερες πληροφορίες θέλουν τη ζωή των τραυματιών να μην τίθεται σε κίνδυνο.
Το αυτοκίνητο λέγεται ότι χτύπησε αρχικά πάνω σε ποδηλάτες, πριν καταλήξει στα κιγκλιδώματα.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο με προτεταμένα τα όπλα έβγαλαν έξω από το γκρι αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος περιγράφεται ως «μαύρος, που φορούσε ένα φουσκωτό μαύρο μπουφάν». Πάνω από δέκα περιπολικά και τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ πυροσβέστες και δύο αστυνομικοί σκύλοι βρίσκονται εντός της Πλατείας του Κοινοβουλίου.

Η Scotland Yard μέχρι στιγμής δεν μπορεί επιβεβαιώνει εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και έχει αποκλείσει την περιοχή, απομακρύνοντας το κοινό και υπαλλήλους του Κοινοβουλίου. Παράλληλα, κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό στο Ουέστμινστερ.

«Στις 07.37 (τοπική ώρα) σήμερα ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο άντρας οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από αστυνομικούς στο σημείο. Ένας αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί. Θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν θα τις έχουμε στη διάθεσή μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Πώς ξεκίνησε το περιστατικό

Ένα μεγάλο «μπαμπ» ακούστηκε περίπου στις 7.30 το πρωί και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα αυτοκίνητο που έτρεχε στο σημείο με 50 χλμ. και φαινόταν να πηγαίνει «στοχευμένα» πάνω στο Κοινοβούλιο, προσκρούοντας στις μπάρες. Ακούστηκαν ουρλιαχτά και αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία.

Ένας από τους μάρτυρες, μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι είδε ένα μικρό αυτοκίνητο να χτυπά πρώτα ποδηλάτες και μετά να καταλήγει στις μπάρες του Ουέστμινστερ.

«Μερικές από τις ενέργειές του φαίνονταν να ήταν ηθελημένες», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι ήταν εσκεμμένο. Το αυτοκίνητο πήγαινε με ταχύτητα προς τις μπάρες. Άκουσα φασαρία και ουρλιαχτά. Γύρισα και είδα ένα ασημένιο αυτοκίνητο να πηγαίνει με ταχύτητα προς τα κάγκελα, ίσως και πάνω στο πεζοδρόμιο», δήλωσε μία άλλη μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες τόνισαν ότι οι αστυνομικοί αρχικά κοντοστάθηκαν και έμοιαζαν να ανησυχούσαν ότι το αυτοκίνητο έφερε εκρηκτικά.

ειδήσεις επικαιρότητας