Ιταλία: 474 τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα

Ιταλία: 474 τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι 474. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αύριο το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να εγκρίνει νέα οικονομικά μέτρα προς στήριξη των επιχειρηματιών και όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων που επλήγησαν από τον ιό.

«Λάβαμε έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στην ιταλική Γερουσία. Ο υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσει να κάνει χρήση όλης της δυνατής ευελιξίας, ώστε να αντιμετωπίσει τη μείωση της ανάπτυξης που αναμένεται να προκαλέσει η κατάσταση συναγερμού για τον κοροναϊό.

Advertisement

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή «εκτάκτου ανάγκης».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζητεί μείωση στο ελάχιστο των «άχρηστων εμποδίων» στη διεθνή κυκλοφορία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) κάλεσε σήμερα να μειωθούν στο ελάχιστο τα «άχρηστα εμπόδια στην κυκλοφορία και στο εμπόριο σε διεθνές επίπεδο», τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν τα μέτρα καταπολέμησης της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο ΠΟΤ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εργάζονται σε στενό συντονισμό και με άλλους εταίρους για να βοηθήσουν τα κράτη να ενεργήσουν έτσι ώστε η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων να προκαλέσει το ελάχιστο των άχρηστων εμποδίων στη διεθνή κυκλοφορία και στο διεθνές εμπόριο», εξηγεί η υπηρεσία του ΟΗΕ που έχει την έδρα της στη Μαδρίτη.

«Ο ΠΟΥ δεν συνέστησε περιορισμό των ταξιδιών ή των εμπορικών συναλλαγών» και περιορισμοί στα ταξίδια μπορεί να έχουν «αρνητικές συνέπειες στον τομέα του τουρισμού», υπογραμμίζει ο ΠΟΤ.

«Η απάντηση του τουρισμού πρέπει να είναι συνετή και συγκροτημένη απέναντι στην απειλή για τη δημόσια υγεία και να βασίζεται στην εκτίμηση των κινδύνων σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες και συστάσεις του ΠΟΥ», εκτιμά η υπηρεσία.

Η επιδημία του νέου κοροναϊού, που ξεκίνησε στην Κίνα, εξαπλώνεται εδώ και μέρες σε όλη την Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, καθώς και στη λατινική Αμερική με ένα πρώτο κρούσμα σήμερα στη Βραζιλία, αυξάνοντας την παγκόσμια νευρικότητα απέναντι στους κινδύνους των διεθνών ταξιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας