Εξυπηρέτηση με ένα «κλικ» από τον ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Μόνο ηλεκτρονικά η έκδοση γνωματεύσεων ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους από 26/2
photo: eurokinissi

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το ηλεκτρονικό Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης αιτημάτων για αποζημίωση. Έτσι δεν απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.
Τα αιτήματα θα κατευθύνονται και θα εξυπηρετούνται βάσει μοναδικού Αριθμού Ηλεκτρονικής Γνωμάτευσης, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας και δεν θα παραλαμβάνονται πλέον χειρόγραφα.

Η εφαρμογή βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και θα είναι διαθέσιμη στους πιστοποιημένους χρήστες, οι οποίοι έχουν κωδικούς πρόσβασης. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα σε όποιον πολίτη επιθυμεί να υποβάλλει αίτημα και να ενημερώνεται για την εξέλιξή του, κάνοντας χρήση του ηλεκτρονικού Ασφαλιστικού Φακέλου Υγείας του.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα:

-Να ενημερωθεί ανά κατηγορία για όλες τις παροχές υγείας, τις οποίες έχει λάβει από τον ΕΟΠΥΥ από το 2013 και στο έξης.
-Να εξάγει προσωπικές αναφορές ανά κατηγορία παροχής, τις οποίες θα χρησιμοποιεί για κάθε νόμιμη χρήση.
-Να αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ δήλωση εναντίωσης σε περίπτωση που διαφωνεί ή δεν έχει λάβει οποιαδήποτε δαπάνη, η οποία εμφανίζεται στον φάκελο.
-Να λάβει απαντήσεις στις δηλώσεις εναντίωσης που έχει πραγματοποιήσει (στην ενότητα «Ενημερώσεις» του Κεντρικού Μενού) από τον ΕΟΠΥΥ.
-Να πληροφορηθεί για όλες τις παροχές που αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ, όπως πως Ηλεκτρονική Προέγκριση για φάρμακα Υψηλού Κόστους.

ειδήσεις επικαιρότητας