Επίτιμος διδάκτορας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Επίτιμος διδάκτορας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του ΤΕΙ Ηπείρου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγορεύτηκε σε επίτιμος διδάκτορας του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το ψήφισμα της Συγκλήτου

Το ψήφισμα της Συγκλήτου για την αναγόρευση του υπουργού σε επίτιμο διδάκτορα είναι ομόφωνο. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται μεταξύ άλλων η σημαντική συμβολή του κ. Τσακαλώτου στην Οικονομική Επιστήμη. Κατά την τελετή ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε μέσα από προσωπικό παράδειγμα πως εάν θέσεις τους κανόνες, μπορεί να σταματήσει το πελατειακό σύστημα και αυτός είναι ο τρόπος να αλλάξει και μια κοινωνία.
Αναφορικά με την οικονομική επιστήμη, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως πρέπει να παραμείνει μέρος των κοινωνικών επιστημών. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στους εναλλακτικούς οικονομολόγους που προσπαθούν να εξηγήσουν τι συνέβαινε στις δυτικές κοινωνίες τις δεκαετίες του 50 και 60.

ειδήσεις επικαιρότητας