
Η γενικευμένη διακοπή ρεύματος που έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Τετάρτης είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά το ένα τρίτο η συνολική παροχή ισχύος στο λεκανοπέδιο.
Οπως ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την ώρα που αρκετές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα, η βλάβη προκλήθηκε από πτώση καλωδίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν καταγγελίες πως μέχρι και τις 19:00, σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Άνω Βριλήσσια και Γέρακα δεν έχει επιστρέψει το ρεύμα, περισσότερες από τέσσερις ώρες μετά την διακοπή!
Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ
«Κατά τη στιγμή της βλάβης στις 14.12, το φορτίο που διακινείτο στο Σύστημα Μεταφοράς στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής» αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωσή του.
Οι διακοπές «οφείλονται σε πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, γεγονός που είχε ως άμεσο να προκληθεί βραχυκύκλωμα» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της Αττικής Η ακριβής αιτία που οδήγησε στην πτώση του αγωγού στους ζυγούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας».
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν
Με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ οι Υποσταθμοί Διανομής που επηρεάστηκαν ήταν σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.
Μέχρι τις 16.20, είχαν αποκατασταθεί όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής, ωστόσο η ηλεκτροδότηση δεν είχε επανέλθει σε όλες τις περιοχές.
Ο ΑΔΜΗΕ ζητά και πάλι συγγνώμη από τους κατοίκους της Αττικής για την ταλαιπωρία τους.

































