Το υπουργείο Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα

Το υπουργείο Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα
photo: Eurokinissi

Ιδιαίτερα αισιόδοξο εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ για το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ενώ θεωρεί ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη χρονιά την αξιοπιστία της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, αλλά και θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο», επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ είναι «καθαρό» και εάν συμπεριληφθούν το κοινωνικό μέρισμα, η πληρωμή οφειλών προς τη ΔΕΗ κ.ά. εκτιμάται ότι ανέρχεται στο επίπεδο του 5% του ΑΕΠ.

ειδήσεις επικαιρότητας