
Να αναστείλουν την πανελλαδική αποχή αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα. Ως εκ τούτου, κανονικά θα διεξαχθούν οι 18 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για μεθαύριο, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση 5 από τα 13 μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών που παραιτήθηκαν Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη), εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς της διοίκησης του συλλόγου τους.
Αναλυτικά η ψηφοφορία κατά τη σημερινή συνέλευση
1) 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των τριών υπουργών, β) άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
2) 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της λήξης της αποχής, χαρακτήρισαν όμως «άτυπη» τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης, και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση
3) 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.
4) 37 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

































