«Οχι» λένε οι Ρώσοι στον Πούτιν στα 63 χρόνια εργασίας

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ούτε κουβέντα δεν θέλουν να ακούσουν οι Ρώσοι για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που προτίθεται να εφαρμόσει ο Πούτιν.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία HeadHunter, οι μισοί Ρώσοι πολίτες λένε όχι στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τρία επιπλέον έτη.

Συγκεκριμένα το 53% είναι υπέρ της διατήρησης των σημερινών συνταξιοδοτικών ορίων και μόνο το 6% υπέρ της αύξησης τους.

Η Μόσχα επιμένει

Οι προτάσεις για την αύξηση του συνταξιοδοτικών ορίων προβλέπουν ότι για τους άνδρες το όριο πρέπει να φθάσει στα 63 χρόνια από τα 60 που είναι σήμερα και για τις γυναίκες τα 60 από τα 55 που είναι σήμερα.

Πρόσφατα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης του στην Κρατική Δούμα είχε πει ότι θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων όπως και ότι η κυβέρνηση του θα παρουσιάσει προσεχώς τις προτάσεις της για να αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος

Να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ της αύξησης των συνταξιοδοτικών ορίων καταγράφηκαν στις περιοχές Τιουμέν και Τβερσκάγια (12% και 11% αντίστοιχα), του Κρασνογιάρσκ (10%) και της Μόσχας (9%).

 

ειδήσεις επικαιρότητας