
Σε δημοσίευση των στοιχείων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά οι οφειλές
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (συμπεριλαμβανομένων των εκκρεμών επιστροφών φόρων) του δημοσίου προς τους ιδιώτες διαμορφώθηκαν φέτος τον Μάιο στα 2,974 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν τον Μάιο σε 2,385 δισ. ευρώ από 2,623 δισ. ευρώ τον Απρίλιο (-238 εκατ. ευρώ) και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ήταν 589 εκατ. ευρώ από 741 εκατ. ευρώ έναν μήνα πριν (-152 εκατ. ευρώ).
Τα υψηλότερα χρέη και αυτό μήνα τα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία με 1,079 δισ. ευρώ (από 1,186 δισ. ευρώ τον Απρίλιο). Ακολουθούν τα νοσοκομεία με 495 εκατ. ευρώ (από 574 εκατ. ευρώ) και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 308 εκατ. ευρώ (από 316 εκατ. ευρώ).

































