Οι πλειστηριασμοί θα κρίνουν την αξιολόγηση

Οι πλειστηριασμοί θα κρίνουν την αξιολόγηση

Συνολικά 240 πλειστηριασμοί σε Ειρηνοδικεία και 26 με την ηλεκτρονική διαδικασία είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Η διαδικασία των πλειστηριασμών ξεκινά ύστερα από την αναστολή που είχαν κηρύξει συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας. Σημειώνεται ότι οι πλειστηριασμοί αποτελούν κεντρικό προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Ξεκινούν την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου (www.eauction.gr) έχουν ανέβει πλέον των 3.000 πλειστηριασμών που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής. Μεταξύ αυτών είναι το πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι», μικρά διαμερίσματα αλλά και κατοικίες (μεγάλες και μικρές) σε κεντρικά σημεία των Αθηνών όπως και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Advertisement

Στο μεταξύ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που πρόκειται να τεθούν στο «σφυρί» διατηρούν τη δυνατότητα ρύθμισης των κόκκινων δανείων τους πριν την ημέρα του πλειστηριασμού. Την ίδια στιγμή αβέβαιη παραμένει η έκβασή τους καθώς δεν αποκλείεται η διαδικασία πλειστηριασμού να ξεκινήσει, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί.

Στοίχημα της κυβέρνησης η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των ακινήτων που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό να πολλαπλασιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς στο «χορό» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για ακίνητα που ήδη έχει κατασχέσει λόγω κόκκινων οφειλών φόρων, φορολογικών προστίμων, κ.λπ. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Τήνο, αγροτεμάχια, αποθήκες μέχρι και δικαίωμα για ανέγερση ορόφου επί ακινήτου.

ειδήσεις επικαιρότητας