Πιέσεις από τους θεσμούς για τα προαπαιτούμενα

Πιέσεις από τους θεσμούς για τα προαπαιτούμενα
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το θέμα της ενέργειας μοιάζει να είναι το πιο δύσκολο να υλοποιηθεί από τη μακρά λίστα με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης. Αυτό τουλάχιστον κατέστη σαφές σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των θεσμών.

Δυσκολίες για την τέταρτη αξιολόγηση

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη πως τα προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας «είναι ένα δύσκολο σημείο που έχει πολλά τεχνικά θέματα». Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε πως είναι ένα ζήτημα το οποίο θα έχει επιλυθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Η ενέργεια όμως, δεν είναι και το μοναδικό προαπαιτούμενο για το οποίο θα απαιτηθεί χρόνος για να ικανοποιηθεί, καθώς ως ιδιαίτερα χρονοβόρα ζητήματα κρίνονται και το κτηματολόγιο, και η στελέχωση του δημοσίου με νέους διευθυντές, κ.ά.
Όσον αφορά στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η συμφωνία με τους θεσμούς δεν πρόκειται να επιτευχθεί πριν τον Ιούλιο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως «σταθερός προσανατολισμός όλων είναι η 21η Ιουνίου για συνολική συμφωνία σε 4η αξιολόγηση, χρέος, μέθοδο εξόδου και ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης».

ειδήσεις επικαιρότητας