
«Η υποχρέωση είναι οι αντικειμενικές αξίες να έχουν οριστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Ant1.
Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες
Παράλληλα, η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η σχετική διαδικασία για τον ορισμό των αντικειμενικών αξιών έχει ήδη ξεκινήσει. Ερωτηθείσα για το αν θα υπάρχει διαφορά με τις τρέχουσες τιμές, η ίδια δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Πάνω σε αυτό υπογράμμισε ότι οι εκτιμητές είναι ανεξάρτητοι. Ακόμη, επεσήμανε ότι η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε περιοχές της χώρας.
Πότε θα μειωθεί το αφορολόγητο
Παράλληλα, η κα Παπανάτσιου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου θα γίνει το 2020 και όχι το 2019. Και αυτό γιατί το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι θα «πιαστούν» οι στόχοι του 2018 και δεν θα χρειαστεί.

































